H.M. Dronning Margrethe besøger Vordingborg Kommune

Tirsdag, den 29. august var Hendes Majestæt Dronning Margrethe på besøg i Vordingborg Kommune.
Klokken 10.00 anløb kongeskibet Dannebrog Vordingborg Sydhavn, hvor et talrigt fremmøde af glade børn og voksne stod klar til at modtage majestæten.
Haslev – Faxe Garderforening havde taget opstilling i faneborgen sammen med 3 andre garderforeninger samt øvrige militære og civile foreninger.
På de næste billeder ses ankomsten af kongeskibet samt modtagelsen på havnekajen.

Der ventes spændt på at kongeskibet skal komme til syne.

Alle faner er opstillet på havnekajen i god tid.


Som optakt til festlighederne spillede Den Kongelige Livgardes Musikkorps på plænen foran en af bygningerne ved havnekajen.


Så ankommer kongeskibet Dannebrog.


Vi er klar til at modtage majestæten.Her hilser Dronningen på de første i faneborgen.
Derefter hilser Dronningen på de øvrige faner, der er linet op langs den røde løber. Her ses et udpluk af garderforeningerne.

Da der i programmet ikke var plads til et besøg i Stege by denne gang, havde Den Kongelige Livgardes Musikkorps i stedet taget turen til Stege for at give en koncert på torvet.
I den forbindelse introducerede formanden for Møns Garderforening Claus Jæger-Hansen Den Kongelige Livgardes Musikkorps samt dets tilknytning til Den Kongelege Livgarde. Desuden påpegede han betydningen af de mange lokale garderforeninger og deres tilknytning til Den Kongelige Livgarde, og opfordrede gamle gardere til at melde sig ind i foreningerne.


Claus Jæger-Hansen takker musikkorpsets tambourmajor for besøget i Stege.

Retur til BILLEDER